Pagini

23 octombrie 2013

Cum invatam copii sa-si faca curat in camera?

Camera copilului este spatiul lui personal, nu este doar locul unde dorm ci si locul unde se joaca, unde invata si se relaxeaza. Este important, cu timpul,  sa responsabilizam copii pentru modul cum arata camera lor.
Invatandu-l pe copil de mic sa-si faca curat in camera va avea consecinte benefice atat pentru parinti cat si pentru copii. Acest lucru il va ajuta sa-si dezvolte abilitati pe care mai tarziu le va folosi in viata.
Ca parinte, nu este de ajuns  doar sa spui simplu – “ trebuie sa faci curat in camera ta” si copilul  sa se conformeze. Un dormitor dezordonat, plin de jucarii pe jos va parea o sarcina greu de realizat pentru el. Pentru inceput, puteti face curat impreuna, dandu-i sarcini usoare si placute pentru ei. Explica tot ceea ce faci – pe intelesul lui si felicita-l cand ia initiativa.
Puteti cere ajutorul jucariei preferate – aceasta poate sa va  “supravegheze” pana terminati de facut curat in camera. Puteti creea o poveste in timp ce faceti curat, puteti sa  repetati poezia de la scoala sau va faceti planuri pentru weekend.

Responsabilitatea este o atitudine in aceeasi masura in care este si o aptitudine. Un copil nu stie ca trebuie sa isi puna jucariile la loc sau ca trebuie sa ajunga la timp la scoala daca nu este invatat sa o faca. Cel mai bun mod prin care parintii ii pot invata pe copii sa fie responsabili este putin cate putin in fiecare zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu