Pagini

15 noiembrie 2013

Activitati motrice pentru copii la after school

 Mersul pe varfuri
– deplasarea se face pe varfurile picioarelor fara sa atingi solul cu calcaiele. Este eficient pentru stabilitatea articulatiilor si dezvoltarea musculaturii membrelor inferioare, implica si dezvolta echilibrul si tinuta estetica a corpului.

Mersul pe calcaie
– deplasarea se face doar pe calcaie fara a atinge solul cu varfurile picioarelor.Trunchiul trebuie pastrat drept, ritmul este lent, pasul este mic. Ajuta la intarirea articulatiei gleznei, dezvolta musculatura flexoare a labei piciorului si stimuleaza manifestarea echilibrului.

Mersul pe partea interioara/exterioara a labei piciorului
– piciorul atinge solul doar pe o parte a talpii piciorului. Trunchiul se mentine pe verticala, genunchii nu trebuie curbati exagerat. Contribuie la cresterea stabilitatii articulatiilor glezna-genunchi, pastreaza profilul corect (scobit) al boltii plantare si dezvolta echilibrul.

Mersul ghemuit (“mersul piticului”)
– deplasarea se face cu genunchii indoiti. Trunchiul este drept, ducerea piciorului inainte se realizeaza printr-o usoara ridicarea a corpului cu varful si genunchiul pe directia de deplasarea. Sprijinul pe sol se face cu partea anterioara a talpii. Dezvolta forta musculaturii picioarelor, mobilitatea articulatiilor, elasticitatea musculaturii,  coordonarea, echilibrul.

Mersul cu ridicarea genunchiului sus
– se executa cu ducerea genunchiului indoit inainte sus, bratele se ridica amplu. Se considera mersul corect daca coapsa se ridica cel putin la nivelul orizontalei. Trunchiul drept, ritm sacadat, deplasarea este lenta. Influenteaza forta musculaturii abdominale si a ridicatorilor coapsei. Educa coordonarea, ritmul si echilibrul.

Mersul cu pasi adaugati
 – din stand (cu fata, spatele sau latura spre directia de deplasare) se duce picioarul pe directie (la mersul lateral, si piciorul stang la mersul inainte/inapoi), iar dupa ce talpa a fost asezata pe sol se apropie celalalt picior, ajungandu-se in pozitia stand, urmand reluarea ciclului. Influenteaza coordonarea ambidextra si ritmul.

Toate aceste activitati le puteti face si dumneavoastra impreuna cu copiii, poate fi un mod distractiv de a capata energie, mobilitate si de a petrece timp in familie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu