Pagini

6 noiembrie 2013

Actoria pentru copii

Scopul principal al cursurilor de actorie de la after school este acela de a le dezvolta copiiilor un mod constructiv si pozitiv de abordare a vietii, de a-i incuraja sa se exprime liber intr-un mod coerent si expresiv, intr-un cadru mai putin formal dar educativ.

Teatrul, atat prin cursuri, cat si prin vizionarea pieselor de teatru, reprezinta o metoda buna de a stimula increderea si stima de sine a copiilor, de a combate timiditatea si tracul si de a le pune creativitatea si imaginatia la lucru.

Multi dintre copiilor au trac si devin timizi atunci cand sunt nevoiti sa vorbeasca in fata unei multimi. Increderea si stima de sine a copilului sunt destul de greu de modelat la copil. Insa exista solutii, iar cursurile de teatru le stimuleaza pe amandoua. Realizarile de care au parte la aceste cursuri contribuie la stimularea increderii in fortele proprii si la dezvoltarea respectului de sine.


Cursurile de teatru de la after school se desfasoara intr-un cadru mai putin formal, dar educativ unde fiecare copil este incurajat sa se se exprime liber. Prin tehnicile si mijloacele specifice utilizate, se urmareste evolutia si dezvoltarea fiecarui copil ȋn parte, cautand acele solutii personalizate, penru a gasi armonizarea dintre structura mentala si emotionala a copiilor. Teatrul ajuta activ la dezvoltarea abilitatilor de invatare. Acesta construieste o baza temeinica pentru perioada scolii. Prin invatarea pieselor si punerea lor in scena copii folosesc memoria, creativitatea, atentia si fac exercitii de concentrare. Cursurile de teatru ii stimuleaza intelectual pe copii!

Pentru a atinge scopul clubului de teatru, sprijinul parintilor este foarte important. Numai cu o anumita frecventa si continuitate putem atinge cele mai bune rezultate, in beneficiul copiilor.

Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le poate avea teatrul in dezvoltarea copiilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu