Pagini

24 februarie 2014

Madame Butterfly - Franturi scenografice

La central educational Creartes Land copiii se intreaba deseori care este legatura dintre teatru si pictura. Profesoara de arte plastice de la after school, Ana Traci la clubul de pictura a invocat piesa de opera ,, ,,Madame Butterfly” de Puccini si a raspuns la intrebarea copiilor prin o calatorie in lumea teatrului – Scenografia.
 
Premiera mondiala a piesei de opera ,,Madame Butterfly”  a vut loc pe 17 februarie 1904 la Milano. Versiunea originala a operei era scrisa in doua acte si s-a jucat pe scena milaneza pe 17 februarie 1904. Dupa premiera ,,dezastruoasa” Puccini a intervenit cu niste modificari,adaugandu-i un act. A doua versiune s-a jucat pe data de 28 mai 1904 si s-a bucurat de mult succes.

Prin intermediul piesei  ,,Madame Butterfly” copiii au aflat ce se afla in culisele scenei si care sunt componentele scenografiei. Impreuna am aflat ca domeniul scenografic este compus din recuzita scenica, mobilier, arhitectura si amenajarea spatiului, vestimentatia actorilor, lumini si masinarii. Aceste componente interdependente functioneaza ca un tot intreg si au rolul sa impresioneze publicul prin efecte scenice fabuloase.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu