Pagini

3 martie 2014

Despre importanţa creativitatii în educaţie

Daca vom dori sa aflam ce este creativitatea vom afla ca exista peste 120 de definitii ale creativitatii. Majoritatea vorbesc despre dispozitiile interne, adica despre “trasaturile”, “caracteristicile” sau “atributele” care disting o persoana foarte creativa de una mai putin creativa. Spunem despre o persoana ca este foarte creativa atunci cand ea are o dispozitie interna dezvoltata pentru:

1) A genera idei
2) A sapa mai adanc in idei
3) A explora ideile cu deschidere si curaj
4) A asculta “vocea sa interioara”
Creativitatea este un process complex care poate aparea in orice domeniu al vietii si este esentiala pentru a fi o persoana de succes in zilele noastre.


Desi creativitatea este cel putin la fel de importanta ca si cunoasterea in educatia celor mici, sistemul de invatamant actual este departe de a recunoaste necesitatea dezvoltarii creativitatii copiilor nostri. 

La Creartes Land after school ne dorim sa venim in sprijinul sistemului national de invatamant si sa le oferim celor mici spatiul ideal pentru a-si cultiva energia si curiozitatea. Noi credem ca resursele umane sunt asemeni resurselor naturale- se afla ascunse in fiecare dintre noi si asteapta sa fie descoperite. Este ingrijorator faptul ca exista oameni care nu au fost invatati sa isi exploreze resursele interioare si care trec prin viata fara a descoperi care sunt talentele lor si fara a le cultiva.

De aceea, in cadrul cluburilor noastre ne propunem sa creem posibilitatea explorarii abilitatilor si capacitatilor elevilor nostri pentru a-i ajuta sa se descopere si sa se dezvolte. 

Fie ca ne exprimam prin culori, prin cuvinte sau prin pasi de dans, pentru noi este important sa facem asta cu pasiune si placere.

Va invitam sa vizionati (daca nu ati facut-o deja) o conferinta cu peste 25 de milioane de vizualizari pana acum: Sir Ken Robinson despre necesitatea unui sistem educational care sa cultive CREATIVITATEA. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu