Pagini

1 septembrie 2014

First Aid for Kids

Natura din jurul copiilor nu este totdeauna prietenoasa motiv pentru care  trebuie să-i pregătim pentru situaţii excepţionale. În saptămâna ştiinţelor naturale copiii din cadrul programului de after school de la Creartes Land au participat la o lecţie de prim ajutor. 

Toti parintii doresc sa isi protejeze copiii de pericole si accidente - supravegherea directa a copiilor, securizarea casei precum si delegarea unor persoane responsabile pentru supravegherea copiilor atunci cand parintii nu sunt prezenti sunt metode relativ sigure pentru a proteja copiii. Accidentele insa se intampla fie ca sunt usoare sau grave iar atunci cand se intampla orice parinte sau persoana delegata sa aiba grija de un copil trebuie sa cunoasca masurile de prim ajutor medical pe care trebuie sa i le acorde copilului. Aceste masuri de prim ajutor medical aplicate corect si rapid pot impiedica agravarea situatiei si pot chiar salva viata celui mic. 

De aceea este utila participarea la cursuri de prim ajutor. La Cursurile de Prim Ajutor pentru Copii, instructorul preda teoretic si practic masurile de prim ajutor, lucrand cu fiecare participant pe manechin si simuland situatiile de stres cand trebuie sa actionam rapid pentru a salva o viata. Cursul de prim ajutor medical este o versiune adaptata a sesiunilor de cursuri prim ajutor organizate in general de Crucea Rosie Romana, cu insistenta pe manevrele efectuate la copii in situatii ca: electrocutare, inec, accident rutier, sufocare, hemoragii, plagi, entorse, luxatii, fracturi, arsuri, insolatie, intoxicatii, convulsii. De asemenea, este necesar ca participantii sa stie ca toate cunostiintele dobandite trebuie reimprospatate periodic la cursuri de prim ajutor pentru a putea mentine viteza de reactie si corectitudinea aplicarii manevrelor atunci cand e nevoie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu