Astazi la after school Creartes Land am discutat cu copiii despre Ziua Pamantului.
Pămîntul sau Terra este a treia planeta ca distanţă faţă de Soare în sistemul nostru solar şi a cincea ca dimensiuni. Datorită unor condiţii favorabile specifice Pămîntului (învelişul gazos protector, prezenţa oxigenului în atmosferă, existenţa apei, temperaturi în limite moderate) a fost posibilă apariţia şi întreţinerea vieţii. Însă, stilul de viaţă adoptat de oameni în ultima perioadă s-a dovedit a fi nechibzuit.
Datorită unui studiu realizat în acest domeniu, cuprinzând concluziile a peste 1300 de experţi din 95 de ţări, s-a demonstrat că maniera în care au fost pînă acum exploatate resursele naturale riscă să pună sub semnul întrebării însăşi posibilitatea Pămîntului de a asigura supravieţuirea generaţiilor viitoare.
Modalitatea dezechilibrată de folosire a bogăţiilor naturale a produs modificări ireversibile în sensibila balanţă care asigură viaţa pe Pămînt. Drept urmare, eforturile de îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă în zonele afectate de sărăcie şi boală ar putea fi compromise. Studiul, realizat sub egida Naţiunilor Unite, în urma experimentelor şi cercetărilor efectuate timp de mai mulţi ani, relevă că oamenii au modificat în mod dramatic, într-o perioadă extrem de scurtă de timp, majoritatea ecosistemelor.
Felul în care societatea şi-a asigurat în ultimii 50 de ani rezervele de hrană, apă potabilă, lemn şi petrol a dus la o adevarată degradare a mediului înconjurător.
Ziua Pamantului se serbeaza inca din 1970 la data de 22 aprilie si a fost desemnata initial doar in Statele Unite. Astazi iau parte la eveniment peste 170 de state ale lumii, in scopul crearii unei constiinte colective asupra protejarii mediului inconjurator.
In prezent, aproximativ un miliard de oameni din toata lumea sarbatoresc ZIUA PAMANTULUI pe 22 aprilie, numeroase comunitati organizand chiar o saptamana intreaga de manifestari dedicate mediului inconjurator.
OCROTITI PLANETA PAMANT!