Pagini

4 aprilie 2014

Alimentatia sanatoasa

Obiceiurile de alimentatie influienteaza cel mai mult sanatatea noastra. Daca ne gandim ca un om traieste in medie 70-80 de ani ,el manaca intr-o viata 30-40 de tone de mancare.

Hrana este convustibilul care ne furnizeaza energia care ne tine in miscare.

Alimentele au nevoie sa fie maruntite si transformate, pentru ca organismul poate folosi substantele nutritive pe care acestea le contin. Acest proces de transformare se numeste digestie si se realizeaza cu ajutorul aparatului digestiv.

Substantele nutritive din hrana ne fac sa fim ceea ce suntem. Inima bate datorita lor. Muschii , rinchii, ficatul, creierul depind direct de ele. Hrana ofera caldura corpului,hrana repara celulele distruse si tot hrana ne ajuta sa gandim.

Hrana poate fi un prieten al sistemului imunitar si al sanatatii,daca tinem cont sa nu mancam orice .oricand si oricum.

Alimentatia, prieten sau dusman?
In luna iunie a anului 2000, in Marea Britanie s-a facut un sondaj privind alimentatia copiilor cu varste intre 4 si 18 ani. Rezultatul a fost inspaimantator. Pentru trei sferturi dintre copii studiati, alimentatia consta in principal din paine alba, produse de panificatie, snackuri, hotdogi, biscuiti , dulciuri de tot felul. Ei nu consumasera nici un fruct, nici o legume, saptamana respectiva. Analizele medicale au dovedit ca reusisera sa faca din alimentatia lor dusmanul cel mai de temut pentru propria sanatate.

Creartes Land after school promoveaza alimentatia sanatoasa pentru copii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu