Quillingul este o forma de arta care implica utilizarea si rularea de benzi de hartie si apoi lipirea acestora impreuna pentru realizarea unor modele decorative exceptionale.
Benzile de hartie sunt rulate cu ajutorul unui betisor de rasucire iar capetele fasiilor sunt fixate cu lipici sau adeziv.
Se pot realiza felicitari (onomastica, zi de nastere, business, Craciun, Revelion, Paste, Valentine’s Day, 1 Martie, 8 Martie etc.), invitatii de nunta sau botez, mici tablouri, decoratiuni de sarbatori, ornamente 3D, martisoare, flori, cutii de bijuterii, rame foto, ornamente cadouri, etc.
Se pare ca acest mestesug a aparut in Egiptul antic, insa pe atunci nu putea fi vorba de rularea hartiei, ci mai degraba de papirus.
In timpul Renasterii, calugarii si calugaritele din Franta si Italia, foloseau acesta tehnica pentru decorarea cartilor si obiectelor religioase, transformandu-le in adevarate obiecte de arta.
Prin secolul al XVIII-lea, in Europa, tehnica quilling devine una dintre principalele preocupari ale doamnelor din inalta societate, devenind si una dintre disciplinele artistice, studiate in scolile vremii.
Prin aceasta arta ele isi puteau confectiona rame foto, suporturi de lumanari, cutii de bijuterii, felicitari si multe alte lucruri deosebite.
De-a lungul timpului, aceasta tehnica a suferit numeroase modificari privind tipul de hartie folosit, motivele create si culorile, care difera de la o perioada la alta.
Scopul tehnicii quilling, ramane pastrat intact, de-a lungul veacurilor: scopul de a transforma un obiect oarecare, intr-unul ingenios infrumusetat, intr-o podoaba, intr-un obiect de arta.
Rularea hartiei, filigran sau quilling sunt doar o parte din numele pe care acest mestesug le-a primit de-a lungul istoriei sale.
Pentru lectii de quilling va rugam sa urmariti programul saptamanal de la after school.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu