Pagini

2 martie 2015

Aleg sa am Succes!

Ne dorim copii fericiti si – pentru a-i sprijini sa devina astfel – le oferim accesul la educatie. De cele mai multe ori, aceasta se concentreaza pe matematica, limba romana, limbi straine, informatica, uitand ca acesti copii au nevoie sa inventeze, sa se exprime liber si spontan, sa infrunte riscuri, ca deseori sufera deceptii, traiesc dezamagiri si nedreptati,  ca au nevoie sa se joace impreuna si sa se bucure de viata. Intr-un cuvant, au nevoie de dezvoltare personala.

Copiii invata sa opereze cu elemente logice, dar nu stiu sa abordeze esecurile ( isi spun ca ei nu pot/nu stiu, frustrandu-se si in cele din urma renunta sa mai incerce), invata sa rezolve probleme de matematica, dar nu stiu sa-si rezolve conflictele, fac analiza matematica, dar sunt incapabili de analiza propriilor resurse, de constientizarea punctelor forte si a vulnerabilitatilor.

Cu aceste concluzii in minte Creartes Land after school isi propune sa sprijine copiii printr-un Atelier de dezvoltare personala pentru copii: Aleg sa am Succes!

Asa ca.... plini de energie, optimism si curiozitate, spontani, dornici de invatare si explorare, copiii de la Creartes Land au pornit in aventura dezvoltarii personale si au strigat un hotarat: ” Aleg sa am SUCCES”.  
Si pentru ca fiecare copil:

• Doreste sa invete si sa descopere lumea din jur – le-am propus o serie de jocuri ce au avut drept scop sa le starneasca curiozitatea, sa le sporeasca increderea in fortele proprii si dorinta de a-si exprima opiniile. De asemenea, am punctat ca in cadrul intalnirilor vor juca niste jocuri “speciale” astfel incat sa se simta bine si sa se cunoasca mai bine pe ei si pe ceilalti, sa invete sa interactioneze intr-o maniera sanatoasa.
• Doreste sa comunice si sa fie ascultat– i-am incurajat sa-si identifice resursele (inteligenta, rabdare, curaj, perseverenta, incredere, creativitate,etc), sa se descopere si sa comunice despre ei, sa gaseasca situatii concrete din viata lor in care au nevoie sa-si foloseasca plenar aceste resurse. 

Astfel, prin descoperire, copiii au aujuns la constientizarea efectelor benefice ale unei interrelationari neconflictuale in cadrul grupului, a unei interactiuni bazate pe o intelegere empatica a celuilalt, pe un climat tolerant, de respect mutual. Copiii au aderat la aceste norme de comunicare in cadrul grupului promovand: respectul, intelegerea, ajutorul reciproc, comunicarea verbala si nonverbala nonagresiva. De asemene, copiii au inteles ca pentru  areusi o activitate in grup trebuie sa existe intelegere, cooperare si intrajutorare, respect si acceptarea celuilalt.  

Cursul de Dezvoltarea personala vine in intampinarea atat a parintilor, care simt adeseori ca universul interior al copiilor lor este greu de explorat, cat si in sprijinul copiilor, care au nevoie de indrumare, sprijin si intelegere in gestionarea problemelor sau a dificultatilor cu care se confrunta. 

CARE SUNT BENEFICIILE ACESTUI PROGRAM? 

- Dezvolta abilitatile copilului pentru o mai buna comunicare cu familia, colegii sau prietenii; 
- Dezvolta capacitatea de adaptare in diverse situatii cu care se intalnesc copiii; 
- Inlatura blocajele emotionale; 
- Modeleaza atitudinile; 
- Cresterea stimei de sine ( increderea in propria persoana ); 
- Gestionarea eficienta a emotiilor si comportamentelor; 
- Constientizarea unicitatii propriei persoane; 
- Dezvoltarea si exersarea capacitatilor empatice; 
- Optimizarea resurselor creative; 
- Cultivarea si stimularea inteligentei emotionale; 
- Dobandirea de comportamente si atitudini adecvate; 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu