Pagini

11 octombrie 2013

Arta cititului

Pentru a deprinde arta cititului e nevoie de exerciţiu şi de răbdare,de pauză şi reflecţie, de seriozitate şi profunzime. Iar bucuria cititului te recompensează pentru tot felul de inconveniente ale vieţii cotidiene.

Cititul este unul dintre lucrurile care ne permit să facem noi si noi legaturi intre circuite. De fapt, dintre privitul la televizor sau ascultatul unei persoane explicând si cititul, acesta din urma ne permite sa invatam cel mai mult. 

Cu alte cuvinte citim mai mult – gandim mai mult.


Iata cateva sfaturile care trebuie sa-i determine pe copii sa indragesti cititul cartilor:

In primul rand, trebuie sa il invatati de mic cat de important este sa citeasca. De cand este mic, e bine sa-i cititi seara, astfel incat cititul sa devina pentru el o obisnuinta.

Creati un loc special pentru lectura. Poate fi un colt din camera sa pe care sa i-l colorezi frumos si sa ii pui un scaun confortabil. Din cand in cand mergi la el si cititi impreuna. Asa cum facem noi la after school.

Atunci cand ii cititi, interpretati pe diferite voci, astfel incat micutul sa fie atras de lectura si sa-si doreasca sa citeasca si singur.

De asemenea, faceti in asa fel incat sa ii oferiti un exemplu celui mic. Din cand in cand inchide televizorul si cititi o carte. Asigurati-va ca cel mic observa acest lucru si intelege cat de important este acest lucru.

Organizati un raft special in care sa fie cartile copilului. Astfel, el se va simti precum mami si tati care au o biblioteca. Se va simti o persoana importanta si va fi mandru ca a citit toate cartile acelea asa cum fac mami si tati.


Noi citim mai mereu la after school. Te asteptam sa descoperim tainele cartilor impreuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu